Събота 20, Април 2024г.
Текущи новини
Публикувана на: 14.02.2020г.

В часовете за занимания по дигитални компетентности, проект "Образование за утрешния ден“, 

учениците почетоха живота и делото на Васил Левски

 

Учениците от клуба по информационни технологии „ИТ Ентусиаст“, както и ученици от 12 клас се включиха в седмицата за отбелязване  Патронния празник на училището със свои авторски презентации за живота и делото на Васил Левски.

На 12 февруари в часовете за заниманията по интереси – дигитални компетентности  ученици от клуб „ИТ Ентусиаст“ представиха свои продукти – мултимедийни презентации пред по-малките участници в часовете по дигитални компетентности – 3 и 4 клас, под ръководството на г-жа Станимира Михова. В представянето се включи и г-жа Виолета Митева, ръководител на клуб „ИТ Ентусиаст“ и ръководител направление ИКТ.

По-големите ученици представиха пред по-малките ентусиасти създадените мултимедийни презентации, както и филм за Васил Левски. Занятието започна с две ученически презентации -  на Любомира Иванова от 12 клас и Виктория Дачкова от 11 клас. Г-жа Виолета Митева показа на учениците видеофилм за Васил Левски, в който са включени известни снимки, картини и мисли на Апостола, които се цитират и до днес. Филма е изработен с приложение, изучавано допълнително в часовете за занимания по дигитални компетентности, проект „Образование за утрешния ден“.

Представянето приключи с кратка дискусия за образа на Васил Левски. отговаряха на задаваните им въпроси и изказаха своето мнение за личността на Апостола, която свързват с уважание и обич.

По този начин участниците в направление дигитални компетентности почетоха делото на Васил Левски, включиха се в седмицата посветена на патронния празник и показаха на по-малките ученици колко полезни са уменията по информационни технологии, както и какви продукти могат да бъдат създавани в училище от самите тях с творческа мисъл и труд. 

Виолета Митева, РНИКТ

 

  

 

  

 

 

 

 

 

Сподели: