Петък 19, Април 2024г.
Текущи новини
Публикувана на: 07.10.2019г.
МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА УСМИВКАТА
Усмивката трае само миг, но споменът за нея остава завинаги.  Международният ден на усмивката  по традиция  се отбелязва  първия петък на месец октомври, когато предвкусването на почивните дни предразполага духа към добро настроение. Тя обогатява този, който я получава, без да прави по-беден този, който я дарява.
Американският график Харви Бел е създател на популярното усмихнато жълто личице, основен символ на Световния ден на усмивката. Според него това трябва да бъде денят "посветен на доброто настроение и добрите дела" и да преминава под мотото: "Направи добро. Помогни на някого да се усмихне".
Няма нищо по-приятно рано сутрин да видиш усмихнати лица, които оцветяват деня с усмивката си и го правят пъстър и красив. В СУ „Васил Левски“ в часа за занимания по интереси, учителите ЦДО раздадоха весели късметчета на децата. Сивото избледнява и на негово място разцъфват хиляди усмивки, които стават все повече и повече.
Учениците прочетоха  „Приказка за усмивката“, чрез която стигнаха до извода, че усмивката създава щастие в семейството, подкрепя доброжелателността и е парола за приятелство. Тя е най-добрата противоотрова за тъгата и тревогата.  Учители и ученици заедно изработиха табло за деня и го поставиха на входа на училището.
 
„Животът е като огледало - ако му се усмихнеш, ще ти отвърне със същото." - Хорас Джексън Браун
 
 Автори: Даяна Бойкова, Веселина Паскова
 
Повече снимки може да видите в нашата галерия или на следния линк:
 
 
 

 

 

Сподели: