Петък 19, Април 2024г.
Текущи новини
Публикувана на: 11.06.2019г.
ЗАКЛЮЧИТЕЛНО ЗАНЯТИЕ НА ГРУПАТА ПО ИНТЕРЕСИ
„МОЯТА ДИГИТАЛНА КЛАСНА СТАЯ”
На 30 май децата от групата по интереси „Моята дигитална класна стая” (My Digital Classroom) с ръководител г-жа Илияна Панайотова проведоха последното си занятие, в което припомниха и отчетоха наученото през годината.
 В последния месец от проекта по програмата e-Twinning основно място зае разучаването на поредното уеб приложение за изработване на интерактивни игри (learningapps ). Учениците сами решаваха по кои предмети ще създават игри, като работиха по отбори и ги представиха в шестите класове и пред колегите по съответните дисциплини: по български език, литература, история, география, човекът и природата, английски език. Интерактивните игри са иновативен начин за представяне на съдържание, преговор на дадена тематика или упражнение и предизвикаха интереса на съученици и учители.
През месец май децата получиха два пакета с писма и картички от свои партньори по проекта в отговор на изпратените наши писма по дейността обмен на писма (letter exchange). Денят 9 май (e-Twinning Day) бе отбелязан със забавни пъзели-игри и постер (poster).
Основната цел на проекта – да си развиват дигиталните умения и компетенции на учениците при работа с уеб инструменти и приложения бе успешно постигната.  В смесени интернационлани екипи от учители и ученици бе изработен един от крайните продукти на проекта – обща електронна книжка (collaborative e-book), в която наученото бе предадено в изработване на игра, брошура, постер, облачна рисунка и др. посветени на основната тема за 2019 година – Демокрацията (Democracy).
Заключитената дейност по проекта бе попълването на финален въпросник (final assessment survey), в който децата дадоха много високи оценки на планираните дейности и изработените продукти по време на всичките занятия.
 
По време на проекта нашите ученици демонстрираха огромна екипна работа, желание да научат и представят учебен материал по нов начин, повишиха знанията си за други култури в онлайн партньорството си с различните европейски училища и умението да работят интернационално.
Всеки участник в групата бе награден с грамота и малък подарък за активното си участие в проекта.
 
 
Илияна Панайотова
Ръководител на групата
 
 
Повече снимки може да видите в нашата галерия или на следния линк:
 
 
 

 

Сподели: