Четвъртък 25, Април 2024г.
Текущи новини
Публикувана на: 22.04.2019г.
ФИЛМИ! ДА СИ НАПРАВИМ СВОЙ ТВ КАНАЛ! E-TWINNING ПРОЕКТ
В рамките на дейността на групата по интереси «Моята дигитална класна стая» с шестокласници от 6в и 6б през втория срок стартира още един  e-Twinning проект MOVIES! Lets create our TV channel! Целта му е да се провокират и стимулират артистичните умения на деца на възраст 8-15 години от различни страни-партньори, да подготвят, представят и заснемат кратки видеа по различни теми. Всяко видео своевременно се качва в специално създаден ТВ канал по проекта в платформата за сътрудничество Twinspace. Всяка група-партньор в проекта сама избира тематиката на видеата си, които могат да бъдат кратка история-сценка, документален клип, прогноза за времето, новинарска емисия, реклама, музикално изпълнение и др. Учениците използват английския език в заснетите крайни продукти. Проектът спомага децата да споделят и научат нови култури и да развият своята креативност в стремежа си да приготвят и разпространят интересни видеа. В проекта участват 15 класа от 10 страни.
 
До момента участниците в нашата група по този проект са свършили следното: 1/ представяне на всеки участник във видео (students introduction video 2/ участие в създаване на онлайн проектно лого (project logo), 3/ подготвяне и заснемане на кратка сценка «Златният плик» (story video), 4/ подготвяне и заснемане на видео-реклама „Пловдив – Европейска столица на културата 2019” (advertisement video Plovdiv), 5/ видео-изпълнение на песен на английски език „Ако си щастлив...” (song in English video), 6/ видео- изпълнение на песен на български език „Приятелство”(song in Bulgarian video), 7/ изработване на дигитални картички-поздравления за св.Валентин  (e-cards) и др.
Проектът набира скорост и върви към финала си. Предстои групата ни да подготви и заснеме последното си видео - документален клип за най-популярните забележителности в Хасково – Монумента на Света Богородица и Камбанарията. Надяваме се, че нашите парньори ще бъдат впечатлени от тях.
По статистиката на главния координатор от Италия през миналия месец каналът ни е имал над 840 гледания. Помествам колажи с моменти от дейността на нашата група, а също така и линка към ТВ канала. Можете да разгледате работата на различните партньори – всички  деца демонстрират   изкючителна креативност и артистичност!
 
 
Настоящата статия е свързана със задължителното разпространение на информация за работата по проекта в програмата e-Twinning.
 
За вас сподели:
Илияна Панайотова
Ръководител на групата
 
Повече снимки може да видите в нашата галерия или на следния линк:
 
 
 
 
Сподели: