Сряда 24, Април 2024г.
Текущи новини
Публикувана на: 22.04.2019г.
„ДЕНЯТ НА ДЕТЕТО” – E-TWINNING ПРОЕКТ С КОЛЕКТИВНА ПЕСЕН И ИЗЛОЖБА

 

Наред е да споделя дейността по втория e-Twinning проект в рамките на групата по интереси „Моята дигитална класна стая”, по който  шестокласници от 6в и 6б работят през втория учебен срок. Проектът носи названието „Денят на детето” (Childrens Day) и е посветен на правата на децата, отбелязван на различни дати в партньорските страни. Целта е ученици от 5-13 годишна възраст да си сътрудничат върху една обща тема, с помощта на технологиите, изобразителното изкуство и музиката. Да изградят мост на толерантност и приятелства като споделят различни послания, снимки, картички, които се изпращат за огромна изложба, подредена в училището-координатор на проекта в град Мерсин / Турция. В дейностите участват групи на 15 учители от 12 страни в Европа.
 
Най-важните дейности по проекта, в които се включиха и нашите ученици, са: 1/  представяне на групата с презентация, писма и снимки и pdf документ (pupils presentation)  2/ запознаване с Резолюцията на Обединените Нациии за правата на децата и изготвяне на красиви постери  по темата от всяко дете (posters of childrens rights), 3/ изготвяне с уеб инструменти на лого и постер на проекта (project  logo/poster), 4/ колективно онлайн споделяне от какво се нуждаят децата (answer garden), 5/  изработване с уеб инструмент на облачни рисунки-лога (word art logos), 6/ подготовка и създаване на видео-изпълнение на песен,  изпята от всеки партньор «Ние сме светът» (video Song performance We are the world), 7/ изработване на картички-послания за изложбата и изпращането им в Турция ( celebration cards), 8/ изключително емоционалната дейност – онлайн Скайп среща  през март 2019 с партньорското училище-домакин на изложбата (Partner PupilsSkype Meeting), 9/ изработване на видео за онлайн срещата (video online pupilsmeeting),10/ подреждане на кът на проекта в класната стая на 6в (project corner) и др.
 
Изложбата по повод Денят на детето, която ще се организира в училището в гр.Мерсин на 23 април, ще бъде отразена в тамошните местни медии и в  платформата за виртуално сътрудничество Twinspace  по прогарамата e-Twinning. Специално за събитието бе създадена колективна песен в общо видео (collective song video), като отделните моменти в нея се изпълняват от различните партньорски класове. Прекрасен пример за отлично сътрудничество и креативност.
Всички деца по света имат права, всички деца се нуждаят от приятели и обич – са няколкото послания, които нашите и партньорските деца поставиха на първоо място сред много други,  необходими децата да  имат щастливо детство.
За Денят на детето, отбелязван в нашата страна на 1 юни,  учениците в групата по интереси ще разучат и ще се забавляват с прекрасно интерактивно приложение. Кое е то – за сега е тайна.
 
Настоящата статия е свързана със задължителното разпространение на информация за работата по проекта в програмата e-Twinning.
 
За вас сподели:
Илияна Панайотова
Ръководител на групата
 
Повече снимки може да видите в нашата галерия или на следния линк:
 
 
 
 
Сподели: