Сряда 24, Април 2024г.
Текущи новини
Публикувана на: 04.12.2018г.
1 ДЕКЕМВРИ –
СВЕТОВЕН ДЕН ЗА БОРБА СЪС СПИН, ОТБЕЛЯЗАН В 5, 6, 7 КЛАС ЦДО
За поредна година в СУ „Васил Левски” – Хасково бе отбелязан 1 декември – Световния ден за борба със СПИН. Ученици и учители от училището подкрепиха инициативата на Световната здравна организация, която в стремежа си да насочи вниманието на обществото към проблемите на ХИВ/СПИН през 1988 г. обявява 1 декември за Световен ден за борба със СПИН. Международният символ на този ден е червената панделка. Тя е израз на солидарност към хората, живеещи с ХИВ и обединява усилията ни в общата борба срещу болестта. Червеният цвят на панделката едновременно символизира любовта, кръвта и яростта, както е и предупреждение да не се подхожда лекомислено и да не се пренебрегва един от най-големите проблеми на нашето съвремие.
Представители от учениците в 5, 6, 7 клас ЦДО, заедно със своите учители, наблюдаваха с интерес филма „Тайната”, посветен на драматичните последствия в човешкия живот от пренебрегването на опасностите при общуването между половете.
Раздадоха се панделки с червен цвят в знак на борбата със СПИН, както и информационни брошури.
Всеки един от учениците беше запознат с проблемите на ХИВ и СПИН, как да се предпази от заразяване с болестта, както и къде можем да се изследваме профилактично и превантивно.
 
 
 
Сподели: